הוראות מכשור קבוע לשיניים

1. בימים הראשונים קיימת תחושת לחץ או כאב בשיניים שתעלם ללא טיפול מיוחד. זאת תופעה טבעית, המתרחשת בגלל התהליך הביולוגי הכרוך בתזוזת השיניים. משככי כאבים יכולים להקל בתקופת הלחץ והכאב. יש להתייעץ עם הרופא לגבי התרופה והמינון המומלץ.

2. במידה והמכשיר ידקור או יפצע את הרקמות הרכות אפשר לכסותו בעזרת שעווה מיוחדת המונחת על האזור הדוקר בעזרת האצבע. במקרה חירום ניתן להשתמש גם בגומי לעיסה. במקביל מומלצות מאד שטיפות פה למניעת הפציעה .

3. ניקוי השיניים והחניכיים חשוב ביותר!! יש לצחצח שיניים לפחות שלוש פעמים ביום, ובמיוחד לפני השינה. קיימת חשיבות רבה לזמן הצחצוח של לפחות שלוש דקות בכל צחצוח, ולא רק לטכניקה. בנוסף למברשת הרגילה, יש להשתמש במברשת שיניים אינטר-דנטלית (מברשת קטנה של שורה אחת) לניקוי גשר לשיניים. יש להקפיד במיוחד על ניקוי האזור שבין המכשיר והחניכיים. לפני השינה מומלץ לשטוף את הפה בשטיפה המכילה פלואוריד. חוסר שמירה על היגיינת הפה עלול לגרום לכתמים או אפילו חורים בשיניים ולדלקות חניכיים.

4. מגבלות באכילה– בתקופת הטיפול יש להימנע לחלוטין ממאכלים הנדבקים לשיניים (כגון גומי לעיסה, סוכריות טופי). כמו כן, אין לנגוס במאכלים קשים במיוחד כגון פירות עם גלעין או חרצן (כמו תפוח עץ, שזיף, אפרסק, זית). כל פעולות ה”קריעה” של האוכל (כגון אכילת סנדויץ’) עלולה לגרום לנפילת הסמכים ולכן מומלץ לחתוך (ביד או בסכין) אוכל הנכנס לפה לגודל שאינו דורש פעולת חיתוך. מאכלים כמו גזר או פיצוחים אין לאכול כלל. חוסר הקפדה על אכילה נכונה עלולה לגרום לשבירת המכשיר, לעיכוב בטיפול, חוסר נוחות ולפעמים תוספת בעלות הטיפול.

5. מצבי שבר או ניתוק חלק מהמכשיר יטופלו במרפאה בטיפולים הקרובים ואין צורך בטיפול של תיקון המכשיר עוד באותו יום. יחד עם זאת, במקרים של קצה חוט דוקר או מפריע, מומלץ להגיע למרפאה בהקדם.

6. בתקופת הטיפול יש להקפיד על ביקורת תקופתית אצל רופא השיניים הכללי אחת לששה חודשים. תדירות הביקורות אצל שיננית גבוהה יותר והיא לרוב שלוש פעמים בשנה, עקב הקושי בניקוי השיניים עליהן מודבקים הסמכים.

הקפדה על הגעה למרפאה לביקורות ולטיפולים השוטפים שנקבעו. חוסר הופעות לטיפול באופן סדיר גורמת נזק לרקמות התומכות שלהן ולהתמשכות הטיפול.

חוסר הקפדה על היגיינת הפה, שבירות מרובות של המכשור או אי הופעה לטיפול לתקופות ממושכות עלולים לגרום להפסקת הטיפול האורתודונטי בטרם עת.

 נכתב על ידי:

פרופ’ שמואל עיני בוגר הפקולטה (בהצטיינות) לרפואת שיניים בבית החולים הדסה ירושלים משנת 1983. בוגר תוכנית ההתמחות באורתודונטיה בפקולטה לרפואת שיניים בבית החולים הדסה ירושלים ובעל תואר מוסמך במדעי רפואת השיניים (בהצטיינות) משנת 1994. כיום משמש כמנהל המחלקה ליישור שיניים במרכז הרפאי לגליל, נהריה. לשעבר יו”ר האגודה האורתודונטית בישראל, ויו”ר לשעבר של ועדת הבחינות של הועדה המקצועית לאורתודונטיה מטעם משרד הבריאות. בתפקידיו הקודמים היה מנהל ההתמחות ליישור שיניים בביה”ס ללימודי המשך בבי”ח רמב”ם בחיפה ומנהל המחלקה ליישור שיניים בבי”ח תל השומר.

 

מעוניינים בחיוך יפה יותר?
מוזמנים לייעוץ באחת המרפאות שלנו ברמת גן או בראש העין

Call Now Buttonהתקשרות דילוג לתוכן